Ludwig Zetterström ny ordförande för Svensk Betong

Swecems VD Ludwig Zetterström valdes som ny ordförande i föreningen Svensk Betong, en branschorganisation med medlemsföretag över hela Sverige.

 - Det känns fantastiskt roligt och jag ser med stor entusiasm fram emot uppgiften att leda Svensk Betong. I och med den pågående klimatomställningen har vi en viktig uppgift framåt som bransch att ställa om mot mer klimatsmarta betonglösningar. Detta arbete fortgår redan i snabb takt. Tyvärr finns det missuppfattningar och felaktigheter som beslutsfattare och politiker använder som argument att misskreditera vårt byggnadsmaterial. Det blir vår uppgift att visa på att detta vackra, beständiga, brandsäkra, värmelagrande och hållbara material är det mest lämpade byggnadsmaterialet idag och i framtiden, säger Ludwig Zetterström, som är vd för Swecem och representerar Swerock.

Swecem, som är ett dotterbolag till Swerock, arbetar med att importera bindemedel inom betongbranchen. Senaste satsningen är etablering av fabrik i Oxelösund som ska omvandla råvara från stålproduktion till slagg för klimatförbättrad betong.

Föreningen Svensk Betong är en branschorganisation för företag som tillverkar fabriksbetong, utövar betongpumpning samt företag som tillverkar och/eller monterar betongprodukter. Medlemsföretagen finns över hela Sverige och bidrar till sysselsättning och samhällsutveckling på många orter i landet.

Svensk Betong arbetar för en positiv syn på betong och betongbyggande. De vill tillvara och stärka medlemsföretagens konkurrenskraft och marknadsförutsättningar, bland annat genom utbildning och genom att stödja forskning och utveckling på betongområdet.

Nedan hittar ni relaterade länkar.

Ludwig Zetterström ny ordförande, Svensk Betong

Fabriken i Oxelösund

 

Dela det här på: