I fokus

Swerock levererar ECO-Betong med extra hög inblandning av slagg till Trafikverket

När riksväg 23 mellan Huseby och Marklanda byggs om får Peab i uppdrag av Trafikverket att leverera en betong med upp till halverat koldioxidutsläpp.

Swerocks ECO-Ballast i asfalt med 96 procent cirkulära material

Genom att ta tillvara överskottsmassor från infrastrukturprojekt i Sundsvall som annars skulle ha gått till deponi sparas naturresurser i form av jungfruligt stenmaterial. Massorna har renats i Swerocks våtsikt i Sundsvall. Ballasten har sedan sorterats, kvalitetssäkrats och riskbedömts vad gäller hälsa och miljö vid användning i specifika använ...

Swerock investerar i den första eldrivna lastbilen med flak och hydraulisk ramp från Volvo tillsammans med Kranpunkten

- Det är med stolthet vi tillsammans med vår kund Kranpunkten är först ut i Sverige att köra denna specialtillverkade tunga lastbil på el. Ellastbilen har precis kommit till Sverige och utrustas nu med de sista detaljerna för att passa uppdraget på bästa sätt, säger Thomas Ter-Borch, arbetschef på Swerock AB Transport & Maskin i Malmö.

Joar Caspersen ny VD i Norge för Swerock och Peab Asfalt

Joar Caspersen tillträder som ny VD för både Swerock AS och Peab Asfalt Norge AS den 1 september 2021. Joar känner väl till branschen efter många års erfarenhet i ledande positioner i NCC Industry i Norge. Från 2014 till 2020 var Joar VD för NCC Industry Norge.

Mats Norberg ny vd för Swerock

Swerock genomför vd-succession vid årsskiftet 2021/2022 då Mats Norberg blir ny vd. Mats tar över en verksamhet som vuxit kraftigt i Norden de senaste åren och gjort viktiga framsteg för att klimatanpassa den.

Swerock förvärvar Frøseth AS i Trøndelag

Swerock stärker sin verksamhet i Trøndelagsområdet i mellersta Norge genom att ingå avtal om förvärv av Frøseth AS, som är verksamt inom ballast och beläggning. Med förvärvet följer 40 nya medarbetare, nio täkter, ett asfaltverk samt en modern maskinpark.

Swecem finalister till Årets Miljöpris

Genom att erbjuda ett cirkulärt närproducerat bindemedel med låg klimatpåverkan och goda tekniska egenskaper bidrar Swecem till omställningen i svenska bygg- och anläggningsbranschen, lyder delar av motiveringen till nomineringen.

Swerock storsatsar på hållbarhet i nya fabriken i Malmö

Swerock tar samlat grepp kring klimatfrågan med ny betongfabrik. Hela processen från drift och tillverkning till färdiga produkter och transporter vägleds av branschens mest ambitiösa hållbarhetssatsning. – Det här är framtidens fabrik, säger Viktor Sundberg, Swerock.

Ludwig Zetterström omvald som ordförande för Svensk Betong

Swecems VD Ludwig Zetterström omvaldes som ny ordförande i föreningen Svensk Betong, en branschorganisation med medlemsföretag över hela Sverige.

Swerock lanserar ny app som förenklar beställningar

Nu lanserar vi en ny app som ger kunderna en snabb och enhetlig blick över ordrar, följesedlar och fakturor. – Det kommer även gå att följa beställda leveranser av betong och råvaror i realtid, säger Viktor Sundberg, avdelningschef fabriksbetong region syd, Swerock.

Nu lanserar vi ECO-Ballast

Vi på Swerock drivs av att göra byggande lite enklare. Inte minst vill vi förenkla ditt val av rätt material ur ett hållbarhetsperspektiv.

Välkommen till vårt webinarium: Cirkulära material för hållbart byggande – så ställer vi om i samverkan

Missade du vårt livesända webinarium om cirkulära material för ett hållbart byggande, eller vill du titta på det igen? I så fall har du möjligheten att se det här.

Swerock förvärvar betong- och ballastverksamhet i Luleå

Swerock fortsätter att växa genom förvärv av betong- och ballastverksamhet i Luleåområdet. Den förvärvade verksamheten omsatte cirka 60 miljoner svenska kronor 2020 och hade 4 anställda.

Swerock och Jula i ett närproducerat samarbete

Vid sidan av motorvägen E20 i Skara breder Julas centrallager ut sig. Lagret är med sina 150.000 kvm norra Europas största och nu expanderar det med ytterligare 27.500 kvm. Swerock levererar ECO-Betong från vår högteknologiska betongfabrik precis intill, i ett projektet där hållbarhetsfrågorna hålls högt.

Swerock levererar betong till nya Stridsbergbron i Trollhättan

Första betongfundamentet till den 254 m långa bron över Göta Älv gjuts. Bron är en viktig del för utvecklingen av samhället i Trollhättan. Den kommer att förbinda området Hjulkvarnelund och den nya stadsdelen Vårvik i Trollhättan.

Swerocks hållbarhetsstrateg medverkar i Studio Betongs paneldiskussion

Betonggalan är branschens största event och lockar årligen många besökare, i år med temat: Recycling. Eftersom årets Betonggala sändes digitalt kunde inte det klassiska kunskapsutbytet mellan utställare och besökare genomföras på plats.

Swerock deltar i utveckling av verktyg för miljövarudeklarering av bergmaterial

För att uppnå en hållbar försörjning av bergmaterial pågår ett ständigt arbete med att minska täkternas påverkan på miljön och klimatet.

Swecem etablerar lagringssilo för Merit i Trollhättan – underlättar tillverkning av klimatförbättrad betong

Swecem kommer att ha en lagringssilo med kapacitet på cirka 700 ton i Trollhättan. Silon kommer att förse Västra Götaland med Merit, ett bindemedel gjort på slagg från stålproduktion som ersätter cement vid tillverkning av betong.

Swecem bygger terminal i Skellefteå som möjliggör betongproduktion med lägre klimatpåverkan

Terminalen byggs för att lagra Merit, en biprodukt från stålindustrin som ersätter cement vid produktion av ECO-Betong™ vilket minskar koldioxidutsläppen markant jämfört med konventionell betong.

Vi öppnar betongfabrik med den senaste teknologin i Skara

Vår nya betongfabrik i Skara har fått en mycket bra start. Efterfrågan på klimatförbättrande ECO-Betong™ är stor och orderingången har varit betydande.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.