I fokus

Ludwig Zetterström omvald som ordförande för Svensk Betong

Swecems VD Ludwig Zetterström omvaldes som ny ordförande i föreningen Svensk Betong, en branschorganisation med medlemsföretag över hela Sverige.

Swerock lanserar ny app som förenklar beställningar

Nu lanserar vi en ny app som ger kunderna en snabb och enhetlig blick över ordrar, följesedlar och fakturor. – Det kommer även gå att följa beställda leveranser av betong och råvaror i realtid, säger Viktor Sundberg, avdelningschef fabriksbetong region syd, Swerock.

Nu lanserar vi ECO-Ballast

Vi på Swerock drivs av att göra byggande lite enklare. Inte minst vill vi förenkla ditt val av rätt material ur ett hållbarhetsperspektiv.

Välkommen till vårt webinarium: Cirkulära material för hållbart byggande – så ställer vi om i samverkan

Missade du vårt livesända webinarium om cirkulära material för ett hållbart byggande, eller vill du titta på det igen? I så fall har du möjligheten att se det här.

Swerock förvärvar betong- och ballastverksamhet i Luleå

Swerock fortsätter att växa genom förvärv av betong- och ballastverksamhet i Luleåområdet. Den förvärvade verksamheten omsatte cirka 60 miljoner svenska kronor 2020 och hade 4 anställda.

Swerock och Jula i ett närproducerat samarbete

Vid sidan av motorvägen E20 i Skara breder Julas centrallager ut sig. Lagret är med sina 150.000 kvm norra Europas största och nu expanderar det med ytterligare 27.500 kvm. Swerock levererar ECO-Betong från vår högteknologiska betongfabrik precis intill, i ett projektet där hållbarhetsfrågorna hålls högt.

Swerock levererar betong till nya Stridsbergbron i Trollhättan

Första betongfundamentet till den 254 m långa bron över Göta Älv gjuts. Bron är en viktig del för utvecklingen av samhället i Trollhättan. Den kommer att förbinda området Hjulkvarnelund och den nya stadsdelen Vårvik i Trollhättan.

Swerocks hållbarhetsstrateg medverkar i Studio Betongs paneldiskussion

Betonggalan är branschens största event och lockar årligen många besökare, i år med temat: Recycling. Eftersom årets Betonggala sändes digitalt kunde inte det klassiska kunskapsutbytet mellan utställare och besökare genomföras på plats.

Swerock deltar i utveckling av verktyg för miljövarudeklarering av bergmaterial

För att uppnå en hållbar försörjning av bergmaterial pågår ett ständigt arbete med att minska täkternas påverkan på miljön och klimatet.

Swecem etablerar lagringssilo för Merit i Trollhättan – underlättar tillverkning av klimatförbättrad betong

Swecem kommer att ha en lagringssilo med kapacitet på cirka 700 ton i Trollhättan. Silon kommer att förse Västra Götaland med Merit, ett bindemedel gjort på slagg från stålproduktion som ersätter cement vid tillverkning av betong.

Swecem bygger terminal i Skellefteå som möjliggör betongproduktion med lägre klimatpåverkan

Terminalen byggs för att lagra Merit, en biprodukt från stålindustrin som ersätter cement vid produktion av ECO-Betong™ vilket minskar koldioxidutsläppen markant jämfört med konventionell betong.

Vi öppnar betongfabrik med den senaste teknologin i Skara

Vår nya betongfabrik i Skara har fått en mycket bra start. Efterfrågan på klimatförbättrande ECO-Betong™ är stor och orderingången har varit betydande.

Swecem köper varumärket ”Merit” av SSAB – blir namn på bindmedel av slagg för betongtillverkning

Swecem tillverkar bindemedel för betongtillverkning, där råvaran är en biprodukt från råjärnstillverkning som kan ersätta den klimatbelastande cementen. Bindemedlet kommer att säljas under varumärket ”Merit”, som tidigare har använts av SSAB för samma typ av produkt. Tillverkningen kommer att ske vid Swecems fabrik i Oxelösund.

Swecem levererar material till ny hamnterminal i Göteborg

Swecem är i full gång med att leverera material för att stärka upp muddermassa som utgör grunden på ett helt nytt terminalområde på 22 hektar i Göteborgs hamn.

Swerock satsar på eldrivna transporter

I samarbete med Volvo Lastvagnar startar Swerock testkörning av helt elektriska transportlösningar för byggbranschen. Det innebär att vi kommer att köra en betongbil och en lastväxlare i daglig verksamhet under två års tid. Bilarna är framtagna för att möta ett växande krav på mindre buller och utsläpp, särskilt i känsliga storstadsområden. Det...

Swerock vinner Nordbyggs Guldmedalj för satsningen på ECO-Betong

- Vi är mycket glada och stolta över att Swerock vinner denna tävling, säger Karl-Gunnar Karlsson, VD på Swerock. Det är ett kvitto på att vi fokuserar på hållbarhet och rätt saker.

Swerock släpper uppdatering till sin app gällande hantering av byggavfall

Swerock utvecklar sin app med fler funktioner för att förenkla vardagen på byggarbetsplatserna.

Recycling säkrar rent vatten på bygget

Allt vatten som släpps ut under ett bygg- och anläggningsprojekt ska vara rent. Swerock Recycling har utvecklat ett system av mobila enheter som effektivt renar schaktvatten och förorenat vatten på plats.

Examensarbete utvecklade testmetoder för cirkulära material

Sofia Hietalas examensarbete om cirkulära material har försett byggbranschen med nya testmetoder vid återanvändandet av byggmaterial.

Ängar skapas av återvunnet material – mitt i stan

På Skeppsbrokajen i Malmö stad anläggs det två ängar av överblivet material från Swerocks byggen. Man hoppas att de nya grönområdena ska locka till sig vilda pollinatörer och bidra till biologisk mångfald – samtidigt som stadskärnan blir grönare.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.