I fokus

Recycling säkrar rent vatten på bygget

Allt vatten som släpps ut under ett bygg- och anläggningsprojekt ska vara rent. Swerock Recycling har utvecklat ett system av mobila enheter som effektivt renar schaktvatten och förorenat vatten på plats.

Examensarbete utvecklade testmetoder för cirkulära material

Sofia Hietalas examensarbete om cirkulära material har försett byggbranschen med nya testmetoder vid återanvändandet av byggmaterial.

Ängar skapas av återvunnet material – mitt i stan

På Skeppsbrokajen i Malmö stad anläggs det två ängar av överblivet material från Swerocks byggen. Man hoppas att de nya grönområdena ska locka till sig vilda pollinatörer och bidra till biologisk mångfald – samtidigt som stadskärnan blir grönare.

Biologisk mångfald kan gynnas av täkter

När en täkt slutar att nyttjas för brytning av naturresurser som berg, grus, jord och torv kan den, med rätt åtgärder, bidra till en större biologisk mångfald än före brytningen.

Swerock unik med sin andra våtsikt som återvinner schaktmassor

Nu tar Swerock sin andra våtsikt i drift. Etableringen i Sundsvall är ytterligare ett steg i att tillhandahålla marknaden återvunnet grus- och bergmaterial och spara värdefulla naturresurser.

Swerock levererar ECO-Betong och ballast till Trelleborgs nya färjeläge

På uppdrag av Peab Anläggning har Swerock fått kontraktet att leverera cirka 290.000 ton ballast och 6.000 m3 fabriksbetong. Cirka 10-12 entreprenadmaskiner kommer att vara på plats under hela projektet. Cliffton som ingår i Swerock kommer att stå för leveranserna av ballasten om 290.000 ton vilket skall ingå i projektet.

Swerock tar över bergtäkt från Stingtorpets Grus

Swerock Grus & Berg Mellersta har tecknat ett avtal med Stingtorpets Grus AB om övertagande av bergtäkten Horrsta som ligger mellan Sala och Uppsala i Heby kommun vilket vi ser som ett positivt steg för framtiden.

Swerock får utmärkelsen Excellent arbetsgivare 2019

För andra året i rad får Swerock utmärkelsen Excellent arbetsgivare 2019 när Nyckeltalsinstitutet mäter Hälsoindex på 185 organisationer, privata företag och offentliga organisationer, totalt cirka 400 000 medarbetare.

Idag är det Biologiska mångfaldens dag

Detta vill vi inom Swerock uppmärksamma. Utan biologisk mångfald äventyras överlevnaden inte bara för djur och växter utan också för oss människor.

Ludwig Zetterström ny ordförande för Svensk Betong

Swecems VD Ludwig Zetterström valdes som ny ordförande i föreningen Svensk Betong, en branschorganisation med medlemsföretag över hela Sverige.

Elever i femman sätter upp holkar för att främja djurlivet

Eleverna på Frändeskolan i Frändefors har läst om fågelarter, fladdermössarter och insekter på Naturkunskapen. I slöjden har de tillverkat holkar till flera fågel- och fladdermusarter. I dag var det dags att sätta upp dem i vår bergtäkt i Vänersborg. Där vill man främja mångfalden gällande växter och djur på arbetsområdet.

Vi växer för att komma närmare dig

Genom ett förvärv av den nordiska ballastverksamheten från finska YIT befäster vi, tillsammans med övriga Peabkoncernen, vår roll som Nordens samhällsbyggare.

Peab stärker sin lokala närvaro i Norden

Från och med idag, den 1 april, får Peab 1.700 nya medarbetare. Genom affären med finska YIT och övertagandet av dess beläggnings- och ballastverksamhet utökar Peab sin verksamhet i främst Finland och Norge. Danmark blir dessutom ett nytt land för Peabkoncernen genom beläggningsverksamheten.

Peabs förvärv av YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet i Norden godkänns av EU-kommissionen.

Peab har erhållit godkännande av EU-kommissionen (fas 1) för att slutföra förvärvet av YIT:s beläggnings- och ballastverksamheter i Finland, Norge, Danmark och Sverige. Förvärvet slutförs den 1 april 2020 och verksamheten kommer att konsolideras i Peabkoncernen från detta datum.

Swerocks pris för hållbarhetsarbete uppmärksammas

Swerocks arbete för ökad biologisk mångfald i Kålleredstäkten belönades 2019 av UEPG:s tävling i hållbar utveckling.

Sveriges längsta betongpump i arbete

Sedan i september rullar Sveriges längsta mobila betongpump ut på uppdrag från Swerocks bas i Helsingborg.

ECO-Betong nominerad till Årets mest innovativa produktnyhet

Vår ECO-Betong kan få Nordbyggs Guldmedalj för Årets mest innovativa produktnyhet.

Recycling lanserar ny app för hantering av byggavfall

Recycling lanserar nu en app för containerverksamhet och byggsäckshantering gällande byggavfall.

Möt våra medarbetare Marcus, Platschef och Cathrine, Entreprenadingenjör

Hur gör vi bergmaterialindustrin attraktiv även i framtiden ur ett hållbarhetsperspektiv, bra för människa, miljö och lönsamhet?

Nytt verktyg ska öka återvinningen av bergmaterial

Bergmaterial av hög kvalitet krävs för att bygga vårt samhälle. Samtidigt måste vi hushålla med våra naturresurser. Nu har Swerock beviljats medel för att tillsammans med forskare och andra branschaktörer utveckla ett verktyg för miljöriskbedömning vid återvinning i anläggningsprojekt. Syftet är att gynna ett cirkulärt materialflöde som skapar b...

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.