I fokus

Nytt verktyg ska öka återvinningen av bergmaterial

Bergmaterial av hög kvalitet krävs för att bygga vårt samhälle. Samtidigt måste vi hushålla med våra naturresurser. Nu har Swerock beviljats medel för att tillsammans med forskare och andra branschaktörer utveckla ett verktyg för miljöriskbedömning vid återvinning i anläggningsprojekt. Syftet är att gynna ett cirkulärt materialflöde som skapar b...

Med tunga transporter följer ett tungt ansvar

Ansvarsfulla transporter utförs med hänsyn till trafiksäkerhet, klimatpåverkan och arbetsmiljö. Det är andemeningen bakom Fair Transport, ett initiativ som ska främja sund konkurrens i branschen. Nu höjs ribban för att få ansluta sig genom krav på redovisning och ständiga förbättringar, något som bl a Swerock har efterfrågat. Det kommer att höja...

Häckande pilgrimsfalkar, backsvalor och svarta rödstjärtar genererar europeiskt pris - Swerocks arbete för ökad biologisk mångfald i Kålleredstäkten belönas

Swerocks arbete med biologisk mångfald i Kålleredstäkten tillsammans med Onsala Biokonsult har belönats med ett certifikat och en Special Mention for Biodiversity i UEPG:s (European Aggregates Association) tävling i hållbar utveckling.

Invigning av Swerocks nya betongfabrik i Ylöjärvi, Finland

Swerocks nya betongfabrik i Ylöjärvi i Finland är nu officiellt invigd.

Nu finns ECO-Betong!

Vi vill göra byggandet lite enklare, genom att underlätta klimatsmarta val. Därför lanserar vi ECO-Betong.

Byggnadsarbetaren: Därför vill alla byggen ha Sveriges högsta betongpump

Byggnadsarbetaren: Därför vill alla byggen ha Sveriges högsta betongpump: "Behövs" Efterfrågan på höga betongpumpar är enorm.

Går det att gjuta en motorvägsbro på endast 30 timmar?

Vi fick uppdraget att gjuta en bro över den 16 km nya sträckningen av E22 mellan Sätaröd och Vä i Skåne. Beställare är Trafikverket där Peab ansvarar för hela projektet där både omläggning och nybyggnad av allmänna vägar ingår, plus 26 nya broar.

Visning av Sveriges största pump

Fredagen den 6:e september visades Swerocks nya betongpump upp på vårt kontor i Rosersberg. Med en mastlängd på 63 meter fördelad på 5 armar är pumpen den största av sitt slag i Sverige. Betongpumpen är en Putzmeister 63-5 och har en pumpkapacitet på 160 m3 per timme.

Färdplaner visar vägen mot fossilfrihet

Allt fler branscher presenterar färdplaner för hur de ska bli fossilfria. Bergmaterialindustrin är en av de senaste, och Swerock deltog i arbetet med framtagningen. Precis som övriga färdplaner beskriver den hur klimatomställningen också kan öka konkurrenskraften.

Peab förvärvar YITs beläggnings- och ballastverksamhet i Norden

Peab förvärvar YITs beläggnings- och ballastverksamhet i Norden. Förvärvet innebär att Peab utökar sin närvaro i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggning i Danmark. Peab får en unik och marknadsledande position inom denna verksamhet i Norden. Affären innebär också att industriverksamhetens betydelse för koncernen ökar samt a...

Hållbarhetshjältar

Tidningen Betong.se uppmärksammar hållbarhetshjältar inom betongbranschen.

Swerock deltar i utveckling av ett EPD-verktyg för bergmaterial

För att uppnå en hållbar försörjning av bergmaterial pågår ett ständigt arbete med att minska täkternas påverkan på miljön och klimatet.

93,4 procent återvinning när Peab Asfalt asfalterar i Lund

Asfalttillverkning kräver stenmaterial av mycket hög kvalitet. Det gör även konstruktion av banvallar. Därför kunde Peab Asfalt använda återvunnen järnvägsmakadam från Swerock som råvara i tillverkningen för ett projekt i Lunds kommun. Resultatet är en beläggning med 93,4 procent återvinning som sparat värdefulla naturresurser.

Peab seniorer på besök hos Swerock

Ungefär två gånger per år besöker våra seniorer, före detta Peab anställda, olika arbetsplatser inom koncernen.

Peab och SSAB tar gemensamt steg mot klimatförbättrad betong

Peabs dotterbolag Swecem investerar drygt 100 MSEK i en ny fabrik i Oxelösund i en satsning på råvara till klimatförbättrad betong. För detta beviljas Swecem stöd från Naturvårdsverket.

Swerock investerar i Sveriges största betongpump

Genom vårt utvecklingssamarbete med PM-Nordic & Putzmeister har vi lyckats att bygga en mycket stor betongpump som klarar vikterna för en generell dispens.

Kom och träffa oss på Renare Marks Vårmöte

På Swerock strävar vi efter att göra byggandet lite enklare!

Etablering av nya betongfabriker i Finland

Swerock etablerar två nya betongfabriker i Tammerfors i centrala Finland.

Betong är hållbart

Vill du veta mer om dagens lösningar och framtidens utveckling vad gäller betong som hållbart byggmaterial? Nu lanseras en ny webbplats som samlar goda exempel, konkreta tips och den senaste forskningen. Syftet är att inspirera till nytänkande och ökad samverkan för att minska klimatpåverkan från vårt samhällsbygge.

Betonggalan 2018

För åttonde året i rad anordnades Betonggalan i Stockholm där Swerock både är sponsor och utställare.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.