I fokus

Peab stärker sin lokala närvaro i Norden

Från och med idag, den 1 april, får Peab 1.700 nya medarbetare. Genom affären med finska YIT och övertagandet av dess beläggnings- och ballastverksamhet utökar Peab sin verksamhet i främst Finland och Norge. Danmark blir dessutom ett nytt land för Peabkoncernen genom beläggningsverksamheten.

Peabs förvärv av YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet i Norden godkänns av EU-kommissionen.

Peab har erhållit godkännande av EU-kommissionen (fas 1) för att slutföra förvärvet av YIT:s beläggnings- och ballastverksamheter i Finland, Norge, Danmark och Sverige. Förvärvet slutförs den 1 april 2020 och verksamheten kommer att konsolideras i Peabkoncernen från detta datum.

Swerocks pris för hållbarhetsarbete uppmärksammas

Swerocks arbete för ökad biologisk mångfald i Kålleredstäkten belönades 2019 av UEPG:s tävling i hållbar utveckling.

Sveriges längsta betongpump i arbete

Sedan i september rullar Sveriges längsta mobila betongpump ut på uppdrag från Swerocks bas i Helsingborg.

ECO-Betong nominerad till Årets mest innovativa produktnyhet

Vår ECO-Betong kan få Nordbyggs Guldmedalj för Årets mest innovativa produktnyhet.

Recycling lanserar ny app för hantering av byggavfall

Recycling lanserar nu en app för containerverksamhet och byggsäckshantering gällande byggavfall.

Möt våra medarbetare Marcus, Platschef och Cathrine, Entreprenadingenjör

Hur gör vi bergmaterialindustrin attraktiv även i framtiden ur ett hållbarhetsperspektiv, bra för människa, miljö och lönsamhet?

Nytt verktyg ska öka återvinningen av bergmaterial

Bergmaterial av hög kvalitet krävs för att bygga vårt samhälle. Samtidigt måste vi hushålla med våra naturresurser. Nu har Swerock beviljats medel för att tillsammans med forskare och andra branschaktörer utveckla ett verktyg för miljöriskbedömning vid återvinning i anläggningsprojekt. Syftet är att gynna ett cirkulärt materialflöde som skapar b...

Med tunga transporter följer ett tungt ansvar

Ansvarsfulla transporter utförs med hänsyn till trafiksäkerhet, klimatpåverkan och arbetsmiljö. Det är andemeningen bakom Fair Transport, ett initiativ som ska främja sund konkurrens i branschen. Nu höjs ribban för att få ansluta sig genom krav på redovisning och ständiga förbättringar, något som bl a Swerock har efterfrågat. Det kommer att höja...

Häckande pilgrimsfalkar, backsvalor och svarta rödstjärtar genererar europeiskt pris - Swerocks arbete för ökad biologisk mångfald i Kålleredstäkten belönas

Swerocks arbete med biologisk mångfald i Kålleredstäkten tillsammans med Onsala Biokonsult har belönats med ett certifikat och en Special Mention for Biodiversity i UEPG:s (European Aggregates Association) tävling i hållbar utveckling.

Invigning av Swerocks nya betongfabrik i Ylöjärvi, Finland

Swerocks nya betongfabrik i Ylöjärvi i Finland är nu officiellt invigd.

Nu finns ECO-Betong!

Vi vill göra byggandet lite enklare, genom att underlätta klimatsmarta val. Därför lanserar vi ECO-Betong.

Byggnadsarbetaren: Därför vill alla byggen ha Sveriges högsta betongpump

Byggnadsarbetaren: Därför vill alla byggen ha Sveriges högsta betongpump: "Behövs" Efterfrågan på höga betongpumpar är enorm.

Går det att gjuta en motorvägsbro på endast 30 timmar?

Vi fick uppdraget att gjuta en bro över den 16 km nya sträckningen av E22 mellan Sätaröd och Vä i Skåne. Beställare är Trafikverket där Peab ansvarar för hela projektet där både omläggning och nybyggnad av allmänna vägar ingår, plus 26 nya broar.

Visning av Sveriges största pump

Fredagen den 6:e september visades Swerocks nya betongpump upp på vårt kontor i Rosersberg. Med en mastlängd på 63 meter fördelad på 5 armar är pumpen den största av sitt slag i Sverige. Betongpumpen är en Putzmeister 63-5 och har en pumpkapacitet på 160 m3 per timme.

Färdplaner visar vägen mot fossilfrihet

Allt fler branscher presenterar färdplaner för hur de ska bli fossilfria. Bergmaterialindustrin är en av de senaste, och Swerock deltog i arbetet med framtagningen. Precis som övriga färdplaner beskriver den hur klimatomställningen också kan öka konkurrenskraften.

Peab förvärvar YITs beläggnings- och ballastverksamhet i Norden

Peab förvärvar YITs beläggnings- och ballastverksamhet i Norden. Förvärvet innebär att Peab utökar sin närvaro i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggning i Danmark. Peab får en unik och marknadsledande position inom denna verksamhet i Norden. Affären innebär också att industriverksamhetens betydelse för koncernen ökar samt a...

Hållbarhetshjältar

Tidningen Betong.se uppmärksammar hållbarhetshjältar inom betongbranschen.

Swerock deltar i utveckling av ett EPD-verktyg för bergmaterial

För att uppnå en hållbar försörjning av bergmaterial pågår ett ständigt arbete med att minska täkternas påverkan på miljön och klimatet.

93,4 procent återvinning när Peab Asfalt asfalterar i Lund

Asfalttillverkning kräver stenmaterial av mycket hög kvalitet. Det gör även konstruktion av banvallar. Därför kunde Peab Asfalt använda återvunnen järnvägsmakadam från Swerock som råvara i tillverkningen för ett projekt i Lunds kommun. Resultatet är en beläggning med 93,4 procent återvinning som sparat värdefulla naturresurser.

template
template
template

template

template

template

template

Omfattning
template
Byggtid
template
Kund
template
Kontraktssumma
template
Arkitekt
template
Konstruktör
template
Status
template
Status
template
Tillträde
template
Bostäder
template
Rum
template
Boarea
template
Tomtarea
template
Pris
template
Debt free price
template
Månadsavgift
template
Säljstart
template
Säljstart
template
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.