Transportchef

Sökes till Rosersberg

Vill du vara med och fortsätta bygga på vår organisation som kännetecknas av att vara utvecklande, jordnära, pålitlig och personlig? Trivs du i ledarrollen och drivs av att jobba med människor och bygga teamkänsla? Vill du arbeta med transporter i framkant?

Då kan rollen som Transportchef för vår distribution av betong vara något för dig!

Om tjänsten

Till avdelningen Fabriksbetong inom Swerock Region Mellersta söker vi nu en Transportchef. Som Transportchef hos oss kommer du att vara övergripande ansvarig för leveranser av ballast och betong runt om i Region Mellersta, från Särna i norr till Linköping i Söder.

Du och dina ca 70 medarbetare har till uppgift att leverera färdig betong från Swerocks betongfabriker ut till våra kunder på ett så säkert sätt som möjligt vilket vi tror uppnås genom rätt kompetens och utrustning. För oss är det ytterst viktigt att våra leveranser är trygga, säkra och miljömedvetna och därför satsar vi bland annat på att ha en av Sveriges nyaste fordonsparker.

Mer i detalj innebär just ditt arbete att ha ett övergripande ansvar för att transporterna och logistiken fungerar optimalt utifrån in- och utleveranser, du utvecklar detta och förstår att det behövs till ett helhetstänk utifrån både människa- och miljö.

Du ansvarar för verksamhetsplanering på kort och lång sikt, i stort och smått vilket innebär ett ansvar för att säkerställa att våra fordon kan leverera betong men även att det finns ett gemensamt arbetssätt- och målsättningar inom avdelningen.

Du har ansvar för ekonomi, arbetsmiljö, kvalitet och miljö samt direkt personalansvar för fyra medarbetare varav tre är platschefer med underställda personal, främst chaufförer. Tillsammans med underställda chefer skapar du en arbetsplats för gott samarbete och en god arbetsmiljö.

Du rapporterar till avdelningschef för Fabriksbetong och ingår i ledningsgruppen för avdelningen. 

Vem är du? 

Vi söker dig med relevant utbildning gärna inom logistik, ekonomi eller teknik. Du bör även ha minst fem års erfarenhet som ledare samt arbete inom transport och/eller logistiksektorn.

Du är en trygg ledare med stor personlig mognad och kommunicerar på ett enkelt, genomtänkt och tydligt sätt. I ditt ledarskap har du färdigheterna att lösa problem, planera och tänka affärsmässigt.

Vi förutsätter att du delar våra värderingar som är Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Dessa värderingar omsätter du i handling och är därmed en god förebild för dina medarbetare.

Vi vill att du utmanar vårt befintliga arbetssätt, hur vi planerar och hur vi utifrån våra kunders krav på flexibilitet kan vara den bästa arbetsgivaren för våra medarbetare.

Vi förutsätter att du har ett intresse och erfarenhet av kollektivavtalsfrågor, gärna inom transport eller bygg.

Ansökan

Sista dag för ansökan är den 31 januari 2020, men rekrytering sker löpande under perioden så välkommen med din ansökan idag.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Anders Åhlin på tel: 073-384 75 80, om du frågor kring ansökan är du välkommen att kontakta Eva Bergman HR Partner på tel: 073-384 80 61.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast 2021-01-31

Swerock är en av Nordens största leverantörer av material och tjänster till bygg- och anläggningsbranschen. Vi erbjuder tjänster inom betong, grus- och bergmaterial, transporter och entreprenadmaskiner samt miljötjänster så som återvinning, marksanering och vattenrening. Med gedigen kunskap, personligt engagemang och lokal närvaro gör vi byggandet lite enklare. Omsättningen är drygt 6 miljarder kronor och antalet anställda är cirka 1 300. Swerock är ett dotterbolag inom Peabkoncernen.

Anders Åhlin, avdelningschef

Telefon: 0733 84 75 80

Eva Bergman

Telefon: 0733848061

Lediga tjänster inom Swerock

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.